Wie ben ik?

Mijn naam is Heidi Hogewind; muziektherapeute, singer-songwriter en taaltrainster. Het is mijn passie te werken met de schoonheid van stem, taal en klank. En vooral om mensen te begeleiden om hiermee te kunnen uitdrukken wat er in hen leeft!

Hieronder vind je een overzicht van mijn opleidingen en werkervaring. Specifiekere informatie over mijn werkwijze en achtergrond vind je terug bij elke aparte les- of therapievorm. Verdere vragen? Bel 06 13559479 of mail gerust.

Opleidingen &  bijscholing
Bachelor Muziektherapie
Post-hbo cursus docent NT2
Lerarenopleiding Nederlands 2e graad
Omgaan met de innerlijke criticus/ Focussen (BIVT)

Cursussen & Trainingen
Zangles bij diverse docenten
Mindfulness-Based Stress Reduction (MBSR)
ACT (Acceptance and Commitment Therapy)
Basiscursus Estill Voice Training
Stemexpressie (bij o.a. Marius Engelbrecht)
Lichaamsgerichte coaching

Muziektherapeute
In het speciaal onderwijs: muziekles
In de GGZ (2005-2007): muziektherapie met groepen ouderen en groepen cliënten met uiteenlopende psychiatrische ziektebeelden, waaronder stemmings- en angstproblematiek; muzikale familieopstellingen.
In mijn eigen praktijk
Sinds 2010: zangbegeleiding en muziekles gericht op het ontwikkelen van zelfvertrouwen, (zelf)expressie en persoonlijke groei en ontwikkeling.
Sinds 2017: individuele muziektherapie met zang gericht op  het leren omgaan met stress, het leren omgaan met en durven uiten van emoties, mindful zingen en (weer) zingen met plezier.

NT2-docent
Inburgering, ISK, internationale studenten, analfabete stagnerende leerders, groepen migrantenvrouwen (dat laatste met nadruk op empowerment).

Zangeres en singer-songwriter

Optredens op bruiloften en in huiskamers

A capella trio monalisaheidi
Repertoire: jazz, klassiek, pop, folk, chansons

Eigen werk
Bijvoorbeeld:
facebook.com/highdeesongs
Traan – Heidi Hogewind