Nieuws

ZINGEN EN ZEILEN OP ‘T WAD – 24-30 JULI 2021

      

Zeil, adem en zing!

We gaan zeilen, ademen en zingen te midden van de prachtige natuur en elementen op ’t Wad!

We zeilen met superschipper Ini Golbach op tjalk de Stanfries. Zeilervaring is niet nodig, er is ruimte om mee te helpen met zeilen en heerlijk het zeilen te ervaren. Koken doen we aan boord en we slapen in de hutten op t schip. Maximaal 8 personen, waardoor we lekker de ruimte hebben op ’t schip.

Zingen doen we in de buitenlucht: op t dek of aan land, onder enhousiaste en op de groep afgestemde begeleiding van muziektherapeute & stemcoach Heidi Hogewind.

We zingen 1 à 2 sessies per dag. We starten met enkele oefeningen met lichaam en adem, om te landen in je lijf. Van daaruit gaan we naar klank en zang. Je hoeft niet goed of mooi te kunnen zingen, het gaat  om zingen vanuit je lijf en gevoel, van binnenuit, zingen wie jij bent 🙂 Elementen waarmee we zullen werken zijn: adem en lichaam, klank van je stem, eigenheid, ontspanning, plezier en contact ervaren in het zingen. We zingen laagdrempelige, prachtige liederen met thema’s als natuur, je lijf, zingen vanuit je hart etc. Liederen met een positieve vibe!

Hier kun je er vast eentje horen, en mij zien 😉  https://fb.watch/3-0C_8bkYq/

Kortom: een heerlijke week genieten, zeilen, zingen en ZIJN!

Kijk voor verdere info, prijzen en aanmelden op www.zeilreizen.nu

 

 

MUZIEKTHERAPIE TIJDENS LOCKDOWN 

Muziektherapie/ vaktherapie is een medisch noodzakelijk contactberoep. Individuele sessies muziektherapie gaan tijdens de lockdown door en vinden plaats in mijn praktijk.

Informatie hierover vanuit de beroepsvereniging: https://fvb.vaktherapie.nl/nieuws/251401/Harde-lockdown-heeft-geen-gevolgen-voor-werk-als-vaktherapeut.

 

LAAG INKOMEN EN TOCH ZINGEN?

Via de Meedoen-regeling van de Gemeente Nijmegen kun je in 2021 bij ZING HET ZEG HET 4 ZANGLESSEN doen VOOR SLECHTS 20 EURO! Hoe?

Bekijk deze links:

https://inkomensondersteuning.nijmegen.nl/products/15     (zangles)

https://inkomensondersteuning.nijmegen.nl/products/531    (stemexpressie)

Deze aanbieding is geldig tot en met 31 december 2021.

 

RIVM ADVIES VOOR ZINGEN – oktober 2020

Zijn er extra risico’s op Corona-besmetting bij zingen?

We hebben inmiddels alweer ruim een half jaar te maken met het Corona-virus in Nederland. De onderzoeken naar het mogelijk verhoogde risico op besmetting tijdens (koor)zingen zijn steeds in ontwikkeling.  Via de beroepsvereniging muziektherapie NVvMT volg ik de laatste adviezen omtrent zang en muziektherapie en hou ik u hiervan op de de hoogte. De NVvMT laat zich doorlopend informeren van adviseren door het RIVM.

Het RIVM geeft aan dat zingen dezelfde verspreiding geeft als praten.  Bij het zingen houden we dus de 1,5 meter afstand en het is essentieel dat zowel u als ik klachtenvrij zijn, dat wil zeggen: geen koorts, keelpijn, hoesten of niezen. Daarnaast wordt de ruimte voor en na de sessies gelucht en de stoelen ontsmet. Verder letten we op het stemvolume en de articilatie tijdens de sessies (zeer luid zingen en overdreven articulatie geeft mogelijk meer verspreiding van aerosolen en dus een hoger besmettingsrisico).

Kortom: lessen zang & stemexpressie en de sessies coaching & muziektherapie bij ZING HET ZEG HET vinden veilig plaats met passende maatregelen.

De keuze & verantwoordelijkheid om wel of niet naar de sessie of les te komen is aan u. U bent, mits klachtenvrij, van harte welkom.

Voor verdere actuele informatie en downloads omtrent veilig zingen: zie deze site van Koornetwerk Nederland en VirMus.

 

 

ZINGEN BEWEZEN STRESSVERLAGEND

De universiteit van Frankfurt heeft onderzoek gedaan naar het effect van zingen op het stressniveau in je lichaam. En wat blijkt, zingen werkt stressverlagend en verhoogt je weerstand.
Tijdens het onderzoek werd bij leden van een koor bloed afgenomen en onderzocht. Hierbij werd gekeken naar de waardes immuunglobuline A en cortison.
Cortison is een lichaamseigen hormoon dat helpt tegen stress. Immuunglobuline A is een proteïne die als afweerstof werkt. Beide waardes stegen door te zingen. Na een uur zingen was er een duidelijke verhoging te zien.
Maar dat is niet de enige reden om te gaan zingen. Tijdens het zingen wordt de ademhaling dieper, wat goed is voor je bloedsomloop. Een diepere ademhaling werkt daarnaast ook ontspannend. En vergeet ook niet het stressverlagende effect door het plezier dat je hebt als je zingt, vooral tijdens het samen-zingen in de 
zangles, muziektherapie & stemexpressie bij ZING HET ZEG HET🎶😊

 

 

Er staan op dit moment geen nieuwe zangwandelingen gepland.

LENTE ZANGWANDELING 2018  

Wandel en zing mee op zondag 15  of 22 april!

Voor wie?
Voor jou, als je van van wandelen, natuur en zingen houdt! Zangervaring is niet nodig, goeie zin is het belangrijkst.

Wat?
We wandelen langs de Waal en door de uiterwaarden bij de Vlietberg en zingen in een kleine groep (10-12 personen) mooie canons en lenteliederen uit verschillende windstreken.

Wanneer?
Zondag 15 en 22 april 2018 van 13:30 tot circa 17.00

Waar?
Start en einde: Zomerterras  Roosje van Ooij, Vlietberg 3, Ooij. Hier kun je makkelijk en gratis parkeren!

Slechts 15 euro inclusief afsluiting bij het Roosje van Ooij met koffie, thee of homemade soep!

 

 

 

WINTER ZANGWANDELING 4 februari (UITVERKOCHT) & 11 februari 2018  

Voor wie?
Voor jou, als je van van wandelen, natuur en zingen houdt! Zangervaring is niet nodig, goeie zin is het belangrijkst.

Wat?
We wandelen door het  bos en zingen in een kleine groep (10-12 personen) mooie eenvoudige canons en meerstemmige winterliederen.  Een deel oefenen we  warm binnen en vervolgens zingen we al wandelend verder!

Wanneer?
Zondag 4  en zondag 11 februari 2018  (2 keer hetzelfde programma, je kunt dus kiezen uit deze data). Bij grote belangstelling mogelijk ook 18 februari 2018.
13:00 – 13:30 inloop met koffie en thee, 13:30 start, ca. 17:00 einde.

Waar?
Start en einde bij Huiskamerrestaurant Babylon, Kwakkenbergweg 150 in Nijmegen. We hebben hier de knusse huiskamer ‘Bosuil’ tot onze beschikking. OV: Stadbus 8 richting Berg en Dal, uitstappen halte Vijverhof (stopt recht voor de ingang).

Het is mogelijk om na de wandeling in het restaurant voor 10 euro een internationaal getint diner te gebruiken.

 

Herfst-zangwandeling 2017  – UITVERKOCHT

Voor wie?
Voor jou, als je van van wandelen, natuur en zingen houdt! Zangervaring is niet nodig, goeie zin is het belangrijkst.

Wat?
We wandelen door bos en veld en zingen in een kleine groep (max. 10 personen) mooie eenvoudige canons en meerstemmige liederen over vallende bladeren en de schitterende kleuren van de herfst.

Wanneer?
Zondag 29 oktober 2017 van 13:30 tot ca. 16:00/16:30.

Waar?
Start en einde bij Boscafé de Zweef-Inn (bij t zweefvliegveld), Groesbeekseweg 55a in Malden.